Vegansk protein

Vegansk proteinpulver – De 3 bedste veganske proteinpulverprodukter

Når du er færdig med din træning, så er det sandsynligt, at det første du går er at række ud efter din proteinshake. Da protein er ansvarlig for at bygge dine muskler op, så er det formentligt et af de bedste værktøjer du har til rådighed til at opbygge dine muskler. Men har du overvejet at skifte til vegansk proteinpulver i stedet pulver produceret på valle?

Hvis du har overvejet dette, så er du ikke alene om det. I 2017 steg den samlede markedsværdi af plantebaserede produkter til cirka 70 milliarder kroner – dette inkluderer vegansk protein, kød substitutter og andet vegansk kosttilskud. Dette viser tydeligt, at der er mange, som er villige til at revurdere deres proteinindtagelse til fordel for bæredygtighed, sundere vaner og etiske gevinster.

Til gengæld kan det være en jungle at finde gode veganske proteinpulver produkter, hvilket blandt andet afhænger af budget, smag, ingredienser og hvor let den kan blandes op.

Nedenfor gennemgår vi her hos Proteindeal.dk alt det du skal vide om vegansk proteinpulver inklusiv de bedste veganske proteinkilder. Det er tid til at se på potentialet hos disse plantebaserede produkter.

Er valleprotein vegansk?

Valleprotein er ikke vegansk. Valleprotein udvindes fra mælk, hvorfor disse produkter indeholder både whey protein og kasseinprotein. Vegansk protein indeholder til gengæld protein fra en lang række kilder, såsom ærter, ris, hamp og alger.

Desværre er disse kilder blevet undersøgt utallige gange, og de indeholder desværre ikke samme mængde protein for tilsvarende mængde proteinpulver, når man sammenligner med whey protein

Hvad skal du kigge efter ved vegansk proteinpulver?

Først og fremmest skal man forstå, at hvis man ønske mere protein i en vegansk diæt, så er man nødt til at gå længere end veganske protein shakes. Går du ned i dit lokale supermarked og kigger dig godt omkring, så vil du hurtigt finde ud af, at det bugner med veganvenlige snacks og måltider- såsom tofu, tempeh, sojabønner, seitan – Disse vil opbygge dine muskler uden etisk eller finansiel kvalme.

Dog er dog lige så vigtigt at vide, hvad dit veganske proteinpulver indeholder. Nedenfor finder 3 af de vigtigste ingredienser som du skal kigge efter, når du investerer i disse produkter.

Ærteprotein

Ærteprotein er lavet fra markærter, hvilket indeholder 4 gange mere protein end søde ærter. Det betyder at ærteproteinpulver indeholder op mod 80% protein. Derudover er det en vigtig pointe, at ærteprotein er allergenfri, således du trygt kan spise dette som veganer med fødevareallergier. Derudover er det fri for mælkeprodukter, æg og soja.

Sojaprotein

Denne veganske proteinkilde er blevet anvendt i årtier og stammer fra sojamel, som man har fjernet fedtet fra. Efter forarbejdning kan sojaprotein indeholder op mod 90% protein og har en neutral smag, hvilket betyder at det let kan blandes i smoothies, shakes og andre proteinopskrifter.

Hamp protein

Protein fra hamp er rigtig godt, hvis du følger en fuldkornsdiæt, da hamp protein indeholder 20 forskellige aminosyrer samt sunde omega fedtsyrer og fibrer. Undersøgelser tyder på, at protein fra hamp kan forbedre dit helbred, formindske sukkertrang og booste dit immunsystem.

5 bedste veganske proteinpulver

Nedenfor finder du voret bud på de 5 bedste produkter for veganske proteinpulver.

Nummer 3 – Bulk Powders Complete Vegan Blend

Bulk Powders Vegan Blend

Indhold per 100 gram

 • 64,4 g protein
 • 20,8 g kulhydrater
 • 3,8 g fedt

Proteinkilder

 • Ærteprotein
 • Risprotein
 • Quinoamel

Bulk Powders Vegan Blend kommer i 2 smagsvarianter, nemlig peanutbutterchokolade samt jordbær. Derudover er produktet glutenfri, sojafri og uden tilsat sukker.


Nummer 2 – Bodylab Vegan protein blend

Bodylab vegansk proteinpulver
Bodylab vegansk proteinpulver

Indhold per 100 gram

57 g protein
11 g kulhydrat
11 g fedt

Proteinkilder

 • Ærteprotein
 • Risprotein
 • Hamp
 • Havre

På andenpladsen finder vi danske Bodylab, som har udviklet dette veganske proteinpulver fra 4 forskellige proteinkilder. Bodylab målretter dette produkt mod dig, som gerne vil undgå mælkeprodukter, men ikke vil undvære din proteinshake. Produktet mætter rigtig godt, men du skal være opmærksom på at shaken får et tykkere konsistens end ved de fleste valleproteinprodukter.

Bodylab Vegan proteinblend kommer i smagsvarianten Smooth Chocolate, som er rigtig velsmagende.


Nummer 1 – Bedste Veganske proteinpulver – Bulk Powders Vegansk Proteinpulver

Bulk Powders Vegan
Bulk Powders Vegansk Proteinpulver

Indhold per 100 gram

 • 65,5 g protein
 • 10,3 g kulhydrat
 • 6,1 g fedt

Proteinkilder

 • Ærteprotein
 • Græskarprotein
 • Risprotein
 • Hørfrøpulver
 • Quinoamel

Dette veganske proteinpulver fra Bulk Powders er et rigtig godt valg til veganere, blandt andet fordi produktet har et højt indhold af protein. Derudover er produktet fri for soja og har et lavt indhold af mættet fedt. Pulveret kommer i mange smagsvarianter såsom vanilje, jordbær, peanut butter, chokolade mint, æblekage, banankaramel og flere.

Proteinpulveret har et forholdsvist højt indhold af fibre og kan samtidig dække et behov for kobber, magnesium og mangan. Både protein, vitaminer og mineraler er alle et gode for kroppen muskler og stofskifte.

Pulveret er fri for kunstige sødemidler og farvestoffer, men bliver naturligt sødet med stevia.


Proteinindhold i veganske fødevarer

I følgende liste finder du angivet antal gram protein per 100 gram er den pågældende fødevare.

 • Hørfrø 25,0
 • Jordnøddesmør 22,6
 • Gule ærter 22,0
 • Mandel 21,2
 • Pistacienød 20,6
 • Kikærter 20,4
 • Brune bønner 18,9
 • Sesamfrø 17,7
 • Valnød 14,3
 • Soltørret tomat 14,1
 • Pinjefrø 13,7
 • Hasselnødder 13,3
 • Havregryn 13,3
 • Fuldkornspasta 13,1
 • Fuldkorns grahamsmel 10,7
 • Hvedemel 9,6
 • Popcorn 9,6
 • Brune ris 9,0
 • Rugmel, groft 8,7

Scroll til toppen