Brun ris

Risprotein – Værd at vide om denne proteinkilde

Hvis du er laktoseintolerant eller sværger til vegansk proteinpulver, så vil du nok opleve at kilden til din protein til tider vil stamme fra ris. Men hvad er risprotein, hvordan fremstilles den og hvordan smager den?

Sådan fremstilles risprotein

Risprotein er fremstillet af de hele riskorn og er en komplet proteinkilde, der er yderst fordøjeligt. Risprotein er et proteintilskud fremstillet af brune ris, som normalt kun findes i pulverform. Det står oftest i modsætning til vallepulver, som er fremstillet af mælkeprodukter, der kan forårsage fordøjelsesproblemer for nogle mennesker.

Normalt er risprotein fremstillet på en måde, så du kan finde det både med og uden smagsvariationer.

Risprotein og kulhydrater

Man tænker oftest på kulhydrater i forbindelse med, hvilket det også for størstedelen består af. Præcis som mange andre kornsorter, indeholder ris en del aminosyrer, der kan omdannes til proteiner.
Gennem en helt speciel omdannelsesproces, bliver brune ris behandlet med enzymer, der forårsager adskillelse af kulhydrater og proteiner. Disse enzymer anses for at være veganske, hvilket gør det optimalt hvis du lever vegansk.

Vegansk og gluten frit

Risprotein er let at fordøje og det er sammen med soja protein muligt at indtage som veganer. Nogle mennesker på glutenfri kost bruger også ris protein pulver, da det også er gluten fri.

Sådan smager risprotein

En ulempe ved pulver af risprotein er helt klart smagen og konsisteren, som ikke kan hamle op med whey protein. Smagen er lidt bitter og nogle kan godt føle, at det giver en eftersmag i munden af pulveret. Smagen kan nemt skjules, hvis man tilsætter risproteinpulveret til andre føde- eller drikkevarer.

Fordele ved risprotein

En af fordelene ved ​​denne protein kilde er, at næsten alle mennesker kan fordøje den. Denne form for protein er specielt egnet til folk med allergi, laktoseintolerance eller andre former for fordøjelsesproblemer.

Hvis man ønsker at undgå, at bruge animalske produkter foretrækker de fleste ofte dette protein. Sammenlignet med andre proteinpulvere er ris er typisk billigere.

Mængden af ​​protein per portion varierer fra omkring 10 til 30 gram, afhængigt af mærke. Den samlede mængde kalorier er generelt mindre i risprotein end andre typer af proteinpulver. Det gør risprotein til en super god mulighed for folk, der forsøger at tabe sig.

Undersøgelser har vist, at endokrin-protein opnået fra brune ris også medvirker til at minimerer risikoen for hjertesygdomme.

Kan risprotein stå alene?

Ris indeholder ikke en komplet aminosyreprofil, hvilket betyder at ris mangler nogle af de aminosyrer vi bliver nød til at få gennem kosten. En smart måde at gøre det på er ved at indtage andre proteinkilder som kød, bønner, fjerkræ eller fisk med flere.

Scroll til toppen