Kaseinprotein

Viser et enkelt resultat

Kaseinprotein

Kasein er et protein i mælk ligesom Whey protein. Hvor valleprotein udgør 20% af den samlede proteinmængde i mælk, udgør kasein 80%.

Kasein betegnes som et langsomt protein, idet optagelsen og fordøjelsen af kasein strækker sig over længere tid en Whey protein. Dette skyldes kaseins komplekse koagulationsevne. Populært sagt, så danner det klumper i maven og er derved længere tid om at blive omsat.

Godt at sove på!

Kaseinproteinpulver bruges oftest som tilskud før sengetid, idet optagelsen strækker sig over 6-8 timer. Herved får man tilført protein over hele søvnperioden, hvor man ellers ikke ville.

Der er i begyndelsen af 2000’erne lavet en del studier, der blandt andet viser, at kasein proteinpulver med fordel kan bruges lige efter træning, hvilket nok går i mod den gængse opfattelse. Det skyldes, at valleprotein styrker dannelsen af proteiner mest, men at kasein protein forhindrer nedbrydningen af protein mest.

Casien protein

Hvad skal jeg kikke efter?

Når du søger på internettet efter kasein proteinpulver, vil du støde på en lang række produkter, som egentlig er blandingsprodukter. Det vil sige, at de ikke kun indeholder kasein.

Nogle blandingsprodukter indeholder foruden kasein også valleprotein, mens andre også indeholder fx æggeprotein, ris protein, og sojaprotein. Du skal ligge vægt på det reelle indhold af protein, før du kaster dig over et kasein produkt.

Udover indholdet af protein, er det vigtigt du kontrollerer, hvor meget fedt og kulhydrat det enkelte proteinpulver indeholder, og du kender oplysningerne om BCAA (aminosyrer). Indholdet af protein og BCAA er vigtigere end mængden af fedt og kulhydrat for de rigtige resultater.