Hvedegræs

Hvedegræs er de senere år blevet et populært tilskud til kosten, men hvad er det egentligt og hvorfor kan det være en god idé at at drikke et glas om dagen.

Køb udvalgte hvedegræsprodukter

Køb hvedegræs fra udvalgte online butikker i Danmark. Du kan købe hvedegræs direkte som shots til fryseren eller hvedegræspulver og mange andre varianter af hvedegræs.

Organic Wheatgrass Juice - kapsler Ø
Økologisk hvedegræs dyrket på friland.
kr. 254,00
Helsam
Dragon Superfoods hvedegræspulver Ø - 150 g
Dragon Superfoods økologiske hvedegræspulver er rig på fibre og klorofyl.
kr. 50,00
Med24
Renée Voltaire Super Food Mix, Boost - 100 g
Renée Voltaire green cleanse super boost mix Ø af Chlorella, Hvedegræs og Ingefær, Green CleanseRenée Voltaire Green Cleanse Super Boost Mix er en lækker økologisk kombination af chlorella, hvedegræs og ingefær.
kr. 99,00
Med24
Pukka Clean Greens pulver Ø - 112 g
Pukka Clean Greens - økologisk Pukka Clean Greens er en klorofylrig blanding af grønne fødevarer såsom spirulina, grønkålsspirer o...
kr. 221,00
Med24
Hvedegræs Ø
Økologisk hvedegræs - rå og sprøjtetørret fra New Zealand
kr. 99,95
Helsam
Unik Food Hvedegræs pulver Ø - 100 g
Hvedegræs pulver.
kr. 59,00
Med24
Renée Voltaire Super Green Mix Ø - 100 g
Rens ud i kroppen med Renée Voltaire Super Greens mix 100% økologisk.
kr. 74,00
Med24
Hvedegræs pulver Ø
Økologisk hvedegræs pulver.
kr. 109,00
Helsam
Human Antioxidant Shot Ø - 100 ml
Human Antioxidant Shot Ø er naturligt rig på C og E vitaminer.
kr. 16,95
Med24
Hvedegræspulver Ø - Dragon Superfoods
Hvedegræs-pulver til f.
kr. 55,00
Helsam
Hvedegræs pulver Ø
Økologisk hvedegræs pulver til f.
kr. 65,00
Helsam
Hvedegræs pulver Ø Superfruit
Kan anvendes i smoothies, drinks og madlavning.
Før kr. 104,00, nu kr. 88,00
Helsam
Superfruit Hvedegræs pulver Ø - 100 g
Superfruit Wheatgrass - økologisk hvedegræs proppet med klorofylSuperfruit har lavet en 'Greens' serie, baseret på superfood-græsser og
kr. 99,00
Med24
Pukka Clean Greens Capsules 60 Pieces
Pukka Clean Greens er et økologisk kosttilskud, der kombinerer 11 grønne fødevarer bl.
Før kr. 185,00, nu kr. 169,00
NiceHair.dk
Pukka Clean Greens Ø - 60 kap
Pukka Clean Greens - økologisk - 60 kapslerPukka Clean Greens er en klorofylrig blanding af grønne fødevarer såsom spirulina, grønk...
kr. 139,00
Med24
Plantforce Økologisk Greens Ø - 200 g
Økologisk bladgrøntsager og alger.
kr. 214,00
Med24
Pukka Clean Greens Powder 112 gr.
Pukka Clean Greens pulver er et økologisk kosttilskud, der er en blanding af 11 grønne tørrede fødevarer, som alle er 100 % økologisk.
Før kr. 295,00, nu kr. 269,00
NiceHair.dk

Ovenstående findes udvalgte produkter indeholdende hvedegræs som alle kan købes hos danske online butikker.

Hvad er hvedegræs?

Hvedegræs er små nye græsstrå fra hvedeplanten, Triticum aestivum. Hvedegræs gror i tempererede klimaer i Europa og USA og kan gro både indendørs og udendørs.

Hvedegræs og hvedegræsjuice
Juice, som ofte er måden hvedegræs indtages på.

Hvad indeholder hvedegræs?

Hvedegræs har et naturligt indhold af vitamin og mineraler A, C, E, K og B6, ligesom den også indeholder calcium, selen, jern, magnesium og aminosyrer.

Ud af de 17 aminosyrer, som er indeholdt i planten er 8 af dem essentielle, hvilket betyder at din krop ikke selv kan producere disse og at man derfor er nødt til at indtage dem via kosten.

Ligesom alle andre grønne planter, så indeholder hvedegræs klorofyl, hvilket er et grønt plantepigment, som bliver associeret med mange helbredsfordele. (kilde) Hvedegræs indeholder også mange vigtige antioxidanter, inklusiv gluthation såvel som C og E vitaminer. Antioxidanter er stoffer, der bekæmper frie radikaler. Frie radikaler er stoffer, der såfremt de ophobes, er skadelige for kroppen.

Hvorfor skal jeg indtage det?

Der findes mange mindre studier, som har undersøgt virkningerne ved at indtage hvedegræs som en del af den daglige kost. Dog er alle studier enten rent kemiske eller foretaget på dyr, og der mangler derfor reelle studier på mennesker for at kunne bekræfte effekterne.

Sænk dit kolesteroltal med hvedegræs

Kolesterol er en voks substans, som findes i hele kroppen. Din krop har brug for kolesterol til at producere hormoner og galde. For meget kolesterol kan blokere for blodgennemstrømingen og øge risikoen for hjerte/kar sygdomme. Adskillige studier med dyr viser, at indtagelse af hvedegræs hjælper med at sænke kolesteroltallet. I et studie fik rotter med forhøjet kolesterol hvedegræsjuice. Studiet fandt frem til, at rotternes totale kolesterol, både den dårlige LDL kolesterol og triglycerider. Det interessante var, at resultaterne matchende dem, som man opnåede med atorvastatin og receptpligtig medicin. (kilde)

Et andet studie kiggede på kaniner, som indtog en diæt med meget højt fedtindhold. Efter kun 10 uger, hvor dette blev suppleret med hvedegræs målte man en reduktion i den totale kolesterol og forøgelse i den gode HDL kolesterol. Dette var sammenlignet med en kontrolgruppe. (kilde)

Noget tyder altså på, at daglig indtagelse af hvedegræs kan medvirke til at sænke dit kolesteroltal, omend der mangler studier, som er baseret på mennesker.

Kan muligvis dræbe kræftceller

Takket være det høje indhold af antioxidanter, viser nogle studier at hvedegræs måske hjælper med at slå kræftceller ihjel. I et test-tube studie viste ekstrater fra hvedegræs at reducere spredningen af kræft i munden med 41% (kilde), mens et andet studie viste, hvedegræsset slog leukæmi ihjel og reducerede antallet med 65% i løbet af bare 3 dage. (kilde)

Nogle undersøgelser viser også, at hvedegræsjuice muligvis afhjælper symptomer i forbindelse med traditionel kræftbehandling.

Dog bør man tage disse undersøgelser med et gran salt, da det viser sig at der er modsatrettede undersøgelser omkring forbindelsen mellem antioxidanter og spredningen af kræftceller. Disse viser blandt andet viser at visse spredningen af celler øges med antioxidanter og visse typer af kræft. (kilde)

Kan hjælpe med at regulere dit blodsukker

Forhøjet blodsukker giver udsalg i mange symptomer, såsom hovedpine, tørst, hyppig vandladning og træthed. Over tid kan forhøjet blodsukker også føre til skader på nerverne samt hud- og synsproblemer.

Igen stammer videnskaben på dette område fra forsøg med dyr. Her har man blandt andet har forsøgt at give hvedegræs til rotter med forhøjet blodsukker. Disse forsøg har givet positive resultater i forhold til netop at sænke blodsukkeret og holde det under kontrol på bare 30 dage. (kilde og kilde)

Hvedegræs kan muligvis lindre inflammation

Inflammation er immunforsvarets normale reaktion på at beskytte kroppen mod skade og infektion. Kronisk inflammation menes dog at kunne medvirke til blandt andet kræft og hjertesygdomme. (kilde)

I et lille studie har man set på effekten af hvedegræs i forhold til ulcerøs colitis (blødende tyktarmsbetændelse), som er kariteseret ved høj grad af inflammation i kroppen. Ved at drikke blot 100 ml hvedegræs om dagen i en måned fik man reduceret blødningerne fra patienterne. (kilde) Hvedegræs inholder også klorofyl, som har kraftfulde anti-inflammatoriske egenskaber. Der findes ligeledes laboritoriestudier, som indikerer at klorofyl reducerer inflammation i blodceller fra arterierne. (kilde)

Kan fremme vægttab.

Mange mennesker har tilføjet hvedegræs til deres diæt som et let tilskud til at fremme vægttab. Hvedegræs indeholder nemlig thylakoid, hvilket flere studier antyder giver større mæthedsfornemmelse og dermed biddrager til øget vægttab. (kilde) Igen er der tale om nogle studier med dyr, og man mangler stadigt studier med mennesker for endeligt at kunne fastslå virkningerne. Ved flere af disse studier blev der dog benyttet koncentrationer af thylakoid væsenligt større end de forefindes i hvedegræsprodukter.

Birvirkninger ved hvedegræs

Generelt er hvedegræs meget sikkert at bruge og indeholder ikke gluten. Dog bør man som glutenallergiker altid konsultere sin læge om kostvejledning inden man påbegynder brug af dette. Enkelte personer har rapporteret om svag kvalme og og hovedpine, hvilket dog typisk har været ved meget højt indtag af hvedegræsprodukter.

Hvor køber jeg hvedegræs billigt

Hvedegræs findes typisk i helsebutikker og fitnessbutikker, hvor de forefindes i kapsel- eller pulverform. Hvis man vælger at købe det i kapselform, så kan det hurtigt blive dyrt, ca. 10-15 kroner per kapsel, hvilket svarer til det typiske indtag per dag. Vælger man i stedet af købe det i pulverform og selv blande det, så er der rigtig meget at spare. Man kan også vælge at dyrke det selv, hvilket dog naturligt betyder en del arbejde inden man kan høste, om end det er her at du det billigste hvedegræs til slut.

Scroll til toppen