Proteinbarer

Viser 1–20 af 39 resultater

Proteinbar

Hvad er en proteinbar?

Ligesom proteinpulver er en proteinbar også en måde at få dækket sit proteinbehov. Det er meget individuelt hvad man fortrækker og helt op til den enkelte. Denne artikel vil dog forsøge at stille skarpt på informationer og fakta vedrørende proteinbarer:

Hvornår skal jeg spise en proteinbar?

Det kan ikke anbefales,  at du spiser en proteinbar, lige op til du skal til din  træning. Det gælder for både fitnesstræning, cardiotræning og styrketræning.

Hvis du spiser en bar lige inden træning, vil kroppen gå igang med at fordøje den undertræningen. Det giver dig ikke optimale betingelser for at yde mest muligt.

Det optimale er at spise en proteinbar en time før din træning. Så har kroppen den tid den skal bruge til at fordøje bruges energien fra baren.

Hold godt øje med indeholdet i din proteinbarer. Hvis du spiser en bar med højt indhold af protein og fedt, tager det typisk kroppen op til 2 timer at fordøje den.

Formål med en proteinbar

Der er stor forskel på de bars fra forskellige producenter. Det er langt fra alle barer der indeholder det samme indhold af protein, fedt og kulhydrat.

Hav altid dit formål med at spise proteinbars for øje når du køber og vælger den variant du gerne vil spise. Går du efter energi eller et godt proteintilskud efter træning.

Proteinbar som tilskud?

Hvis du ønsker at din bar skal bruges som et proteintilskud. Skal du naturligvis være meget opmærksom på, at du køber de proteinbarer der har et højt indhold af protein og fedt.

Det anbefales at du spiser din efter træning, hvis formålet er at bruge den som proteintilskud. Det giver ikke helt samme effekt som proteinpulver blandet med vand, men det er godt alternativ og mange synes smagen er bedre. hvis du vil have mere info omkring de forskellige typer af proteinpulver der findes, kan du læse mere HER.

Det er også vigtigt at tage stilling til, når det kommer til proteinbarer, hvad enten det er valle, kasein, soja, ris eller vegansk proteinpulver du er ude efter.

Husk at drikke vand til din proteinbar!

En proteinbar er typisk meget komprimeret, så det er altid en fordel at drikke en masse vand under og efter indtagelse. Du skal drikke en halv liter vand mens du spiser den. Og du skal drikke endnu en halv liter frem mod din træning.

En lille metode for at teste om du får vand nok både i forbindelse med træning eller i det hele taget, er se på sin egen urin. Hvis din urin er meget mørke gul/orange, så får du ikke nok væske. Din urin skal gerne være helt klar og ikke gul, så er du hydreret tilpas og din krop har optimale muligheder for at fungere.

Så husk at drikke masser af vand!

Husk at en proteinbar kun er et tilskud til din almindelige kost, så spis proteinbarer med omtanke og med dit formål for øje!
Ligesom proteinpulver er proteinbarer også kun et tilskud til kosten, for at få sit proteinbehov dækket. Derfor skal du også være opmærksom på at få protein nok igennem din almindelige kost og ikke blot igennem tilskud.